donderdag 19 januari 2012

Hedendaagse zoektocht naar het Gulden Vlies

Arte-televisie presenteert op vrijdag 20 januari ─ tussen 17:20 uur en 18:05 uur ─ een aflevering van de serie Die Großfahnder, onder de titel Auf der Suche nach dem Goldenen Vlies. [1] Daarbij gaat het om een documentaire, die Peter Prestel in 2009 voor het tweede publieke Duitse tv-net ZDF heeft gedraaid, over het antieke Colchis ─ het huidige Georgië ─ en het mythische Gulden Vlies, dat volgens de overlevering uit dat gedeelte van de antieke wereld afkomstig is.
Duitse wetenschappers zijn druk doende de waarheid omtrent de exacte locatie te achterhalen. De oorspronkelijke plaats zou ook nog in het huidige Turkije kunnen liggen.
De film op het beeldformaat 16:9 en met stereofonisch geluid, wordt de volgende week nog tweemaal herhaald: op vrijdag 27 januari, 's ochtends vanaf 08:55 uur, en op zaterdag 28 januari 's middags vanaf 15:30 uur.

__________
[1] Degenen die de Franse pagina's van Arte raadplegen, zullen een andere titel tegenkomen: Chercheurs d'or du Caucase.
___________
Afbeelding: Jason brengt het Gulden Vlies bij zijn oom, koning Pelias. Het stuk heeft een omvang van 45,7 x 29,4 centimeter met een diameter van 39,6 cm. Het bevindt zich in de collectie van het Musée du Louvre, Paris.

Geen opmerkingen: