zondag 1 mei 2011

De laatste zeven maanden van Anne Frank

Documentaire van Willy Lindwer
Standbeeld van Anne Frank,
door Mari Andriessen, bij de
Westerkerk te Amsterdam.
In 1988 heeft regisseur Willy Lindwer een documentaire gemaakt waarin zeven vrouwen hun verhaal vertellen: zij allen hebben Anne Frank en haar familie gekend en hebben die mensen ervaren als een normaal meisje, respectievelijk een gewoon gezin.
Net als Anne Frank zijn deze vrouwen in Westerbork, Auschwitz en Bergen Belsen geweest. Maar zij konden, in tegenstelling tot Anne Frank, ruim twee decennia geleden nog getuigenis afleggen ─ over een tijd, die onverbrekelijk is verbonden met de bovengenoemde plaatsnamen ─ en wel zodanig dat er tot dan toe onbekende details uit het ─ als dramatisch en noodlottig kapittel aangemerkte ─ leven van Anne Frank aan het licht zijn gekomen.
Deze documentaire van Willy Lindwer zal worden gepresenteerd door de Joodse Omroep, via Nederland 2, op zondag 1 mei, van 's avonds 23:35 uur tot 00:25 uur in de nacht op maandag 2 mei.

Documentaire over Willy Lindwer

Regisseur Willy Lindwer
De regisseur van de Anne Frank-documentaire is diezelfde dag, maar dan vroeg in de middag, tussen 14:00 uur en 14:15 uur, zelf onderwerp van een documentaire, die op genoemd tijdstip eveneens door de Joodse Omroep, via dezelfde zender de ether in gestuurd zal worden. De titel van die korte docu luidt, geheel in overeenstemming met de feiten Geschiedschrijver in film. Voor de documentaire over Anne Franks laatste zeven maanden werd Willy Lindwer (geb. 1946) onderscheiden met een International Emmy Award.
De documentaire zal worden herhaald op het digitale kanaal met die foute naam: Holland Doc, op maandag 2 mei, tussen 18:22 uur en 19:14 uur, alsmede op woensdag 3 mei. tussen 20:00 uur en 20:56 uur, en dan nog eens in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei, tussen 00:05 uur en 00:57 uur.
Voor meer informatie over eventuele herhalingen, tussen middernacht en 18:00 uur, kunt u kijken in de programmagegevens op de website van de zender in kwestie.

Geen opmerkingen: