zondag 29 juni 2008

Raadselen rondom drie Duitse onderzeeërs — nu al ruim zes decennia voor de kust van Cornwall

Geheimzinnigheid alom
Op zondag 29 juni zendt het tweede Duitse televisienet (ZDF) een drie kwartier durende film uit in de reeks die om duistere — en vooral onzinnige — redenen een Engels etitel draagt: ZDF History.
Het thema ligt in de titel opgesloten: Das Geheimnis der drei U-Boote. Het betreft het verhaal van een actie die de Britse Marine in het geheim heeft gevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is door die drie onderzeeboten een geheime operatie uitgevoerd voor de kust van Zuidwest-Engeland. De vraag die blijft prikkelen — ook en vooral nu, meer dan zes decennia na de gebeurtenissen — waarom er over deze operatie niets terug te vinden is in de Engelse archieven en al evenmin in de Duitse.
De drie belangrjkste vragen die in het programma van Guido Knopp aan de orde komen, zijn Waarom zijn de onderzeeërs gezonken; Waarom liggen de wrakken zo dicht bij elkaar; Wat is er met de verschillende bemanningen gebeurd.
Meer informatie hieromtrent is te vinden op de site van het ZDF-programma in kwestie.

Afwijkende tijden
Het programma dat in de gidsen staat aangekondigd voor 23:40 uur (en dan tot 00:25 uur zal duren) begint tien minuten later,dus om 23:50 uur. Dit in verband met een extra ingelaste uitzending van de ZDF-nieuws- en actualiteitenrubriek, ongetwijfeld in verband met de extremistische voetbalgekte, die weer het grootste gedeelte van de gehele aardkloot regeert.
____________
Afbeelding: De Engelse wrakduiker Dan Stevenson vond de drie gezonken Engelse onderzeeërs voor de kust van Cornwall.

Geen opmerkingen: